Een reeds bestaand, klein biologisch wijndomein in de Zuidfranse Gard, is in nieuwe, handen. De laatste jaren is er niet overdreven aktief 'ge-wijnboerd'. Hier gaat dus verandering in komen. We gaan proberen hier een fraai domeintje van te maken met een (h)eerlijke rode wijn of een frisse rosé.

Deze weblog houdt jullie op de hoogte van onze ervaringen en voortgang. Daarnaast zal er tevens hier en daar een recept, (wijn)tip, foto's op te vinden zijn.

vrijdag 25 juni 2010

De zomer is begonnen


't Is weer even terug; maar het loopt nog steeds voorspoedig en ook onze druifjes doen het goed.

De maaier is gerepareerd en ook is onze Thierry weer geweest om te spuiten tegen de meeldauw. De draadjes zijn weer omhoog en nu kan de uitbundige zon verder zijn werk doen. Nog 1 behandeling over een paar weken en als we dan nog geen beestjes in de druivenranken hebben kunnen we iig met zekerheid zeggen dat we wijn gaan maken.

donderdag 10 juni 2010

Bliksems nog an toe!

Afgelopen zondagmiddag was het raak: om een uur of half 2 een dikke knal en vlakbij schoten de vonken en vuurballen door de telefoonpalen en electriciteitsnet. Een cypres vlakbij ons huis op Mas Sivelou was geraakt en een halve meter van de boom een gat in de grond. Stukken hout lagen er naast.

Schrikken natuurlijk maar geen persoonlijke ongelukken. Wel TV's kapot, zwembadalarm gelanceerd en het telefoon/adsl-netwerk letterlijk opgeblazen.

Inmiddels is het merendeel weer hersteld en zijn we weer in de lucht. Goed ook; want dan kan ik melding maken dat onze vriend Thierry dinsdagochtend jl om half 7(!!!) wel een mooie tijd vond om te gaan spuiten. Ik heb me nadat ik er wakker van werd nog maar even omgedraaid en hoorde slechts op de achtergrond het geluid van deze superbladblazer.

Om 8 uur meldde hij zich keurig af; gaf ons wat huiswerk en meldt zich over een paar weken weer voor de volgende "traitement".

vrijdag 4 juni 2010

Ca continue...

Het leuke van onwetendheid is dat je veel mensen ontmoet.
Via via vanmiddag weer een bezoekje van, naar later bleek, een nabije buur.
Hij gaat ons matsen en begin volgende week de vignes traiteren (=behandelen).

Zaak is om dat zsm te doen daar de rankjes nu volop aan het bloemen zijn en dus uiterst kwetsbaar voor meeldouw en ander gebroed.

Tis wel leuk om enthousisaste vakgenoeten over de vloer te hebben die je vertellen dat niet alles perdu oftewel verloren, is...