Een reeds bestaand, klein biologisch wijndomein in de Zuidfranse Gard, is in nieuwe, handen. De laatste jaren is er niet overdreven aktief 'ge-wijnboerd'. Hier gaat dus verandering in komen. We gaan proberen hier een fraai domeintje van te maken met een (h)eerlijke rode wijn of een frisse rosé.

Deze weblog houdt jullie op de hoogte van onze ervaringen en voortgang. Daarnaast zal er tevens hier en daar een recept, (wijn)tip, foto's op te vinden zijn.

zaterdag 5 september 2009

Publiciteit is nooit weg...

Vandaag in de weekendbijlage van de Gooi & Eemlander

Nazomeren in Zuid-Frankrijk

  • Gepubliceerd op 04 september 2009, 16:37
BLARICUM -

Nazomeren is tegenwoordig helemaal hot. We willen het gevoel van de lange avonden vasthouden, nog even niet aan de herfst met zijn regenbuien denken. Lekkere hapjes, goede wijn, een terrasheater en genieten maar. Dat laatste is niet nodig bij nazomeren in Zuid-Frankrijk, tussen de langzaam rood kleurende wijnvelden.

Geboren en getogen Blaricummer Ronald van Breemen (43) runt daar sinds twee jaar samen met zijn vrouw Wilma Brakenhoff Mas Sivelou, een vakantiedomein met zeven gîtes (vakantiehuisjes) niet ver van Anduze.
Een wereldreis van anderhalf jaar zorgde ervoor dat Van Breemen en Brakenhoff niet langer in Nederland konden aarden. Ze misten de vrijheid, de natuur. En dus togen ze naar Frankrijk waar ze enkele jaren op diverse plekken werkten, totdat ze in 2008 als beheerders van Mas Sivelou aan de slag konden. ,,Het is een oude boerderij met diverse bijgebouwen in de Cevennen. De nazomer is hier zalig. Tot eind oktober is het ook altijd druk bij ons. Het weer is goed en de wijnvelden verkleuren, dit zorgt voor een prachtige schakering van roodtinten.''

Geen opmerkingen:

Een reactie posten