Een reeds bestaand, klein biologisch wijndomein in de Zuidfranse Gard, is in nieuwe, handen. De laatste jaren is er niet overdreven aktief 'ge-wijnboerd'. Hier gaat dus verandering in komen. We gaan proberen hier een fraai domeintje van te maken met een (h)eerlijke rode wijn of een frisse rosé.

Deze weblog houdt jullie op de hoogte van onze ervaringen en voortgang. Daarnaast zal er tevens hier en daar een recept, (wijn)tip, foto's op te vinden zijn.

zondag 30 mei 2010

Het zakkende draad



Om er straks geen wildernis van te maken is het noodzakelijk dat we straks de druiven weer opbinden met het reeds gespannen draad. Hierom moeten we eerst het draad weer laten zakken. Op zich een mooi klusje voor de zondagmiddag. Zowiezo is het leuk om zo dicht met je neus langs de kleine trosjes te lopen.

Afgelopen week trouwens Phillipe Nusswitz over de vloer gehad en was enthousiast over onze cave en heeft gelijk goeie tips gegeven over hoe nu verder met de druiven. Hij achtte het zeker haalbaar om er zelfs dit jaar een mooi wijntje uit te kunnen persen. Onder het genot van een glas rosé, kaas en worst hebben we lekker zitten bomen over de mogelijkheden en een eventuele samenwerking.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten