Een reeds bestaand, klein biologisch wijndomein in de Zuidfranse Gard, is in nieuwe, handen. De laatste jaren is er niet overdreven aktief 'ge-wijnboerd'. Hier gaat dus verandering in komen. We gaan proberen hier een fraai domeintje van te maken met een (h)eerlijke rode wijn of een frisse rosé.

Deze weblog houdt jullie op de hoogte van onze ervaringen en voortgang. Daarnaast zal er tevens hier en daar een recept, (wijn)tip, foto's op te vinden zijn.

donderdag 29 juli 2010

Goed nieuws!

Eergisteren is Philippe Nusswitz langsgeweest om de wijngaarden te bekijken en te praten over een samenwerking.
Het gaat daadwerkelijk gebeuren. In samenwerking met Philippe (Voormalig Officieel verkozen beste sommelier van Frankrijk) gaan we in september plukken en wijn maken.
Om de toekomstige verkoop te stimuleren mogen we zelfs op de fles zetten dat de wijn in nauwe samenwerking met hem gemaakt is. In het wereldje een naam waarvan velen zouden willen dat ie op de fles staat.
Drukke tijden dus voor de boeg. Nu nog regelmatig de druiven bekijken en kijken ofze nog wat groter en voller worden, opdat we meer wijn kunnen maken en hopelijk ook een lekkere rosé. Hier heb je namelijk meer 'jus' voor nodig, daar de velletjes enkel de kleur maken en daarna uit het proces verdwijnen.
In augustus zal ik verder gaan met het voorbereiden en schoonmaken van de 'cuves' en materialen die we straks nodig zullen hebben.
Eind augustus hebben we een nieuwe afspraak gepland om te bepalen wat voor type wijn we gaan maken. Hierover later meer...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten