Een reeds bestaand, klein biologisch wijndomein in de Zuidfranse Gard, is in nieuwe, handen. De laatste jaren is er niet overdreven aktief 'ge-wijnboerd'. Hier gaat dus verandering in komen. We gaan proberen hier een fraai domeintje van te maken met een (h)eerlijke rode wijn of een frisse rosé.

Deze weblog houdt jullie op de hoogte van onze ervaringen en voortgang. Daarnaast zal er tevens hier en daar een recept, (wijn)tip, foto's op te vinden zijn.

maandag 11 oktober 2010

Hectoos.

Als wijnboer praat je in hectoliters. Wat heb jij gedaan dit jaar?
Vooruit, komtie:

Grenache: 10 hecto
Cabernet Sauvignon: 13 hecto
Syrah/Mourvèdre: 10 hecto
Vermentino: 12 hecto
Cinsault: 30 hecto

Totaal dus 75 hecto; oftewel 7.500 liter, oftewel 2: 10.000 (!) flessen wijn.

Ga maar 'ns op zoek naar een flessenboer en verder met de etiketten.

3 opmerkingen:

  1. Nou, de afdeling marketing zal het wel druk gaan krijgen. De cave moet leeg, volgend seizoen komen er weer 10.000 bij ;-)

    Ben erg benieuwd hoe het met de fermentatie is gegaan de afgelopen 2 weken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelukkig heb ik al een bestelling van een gewaardeerde Sivelou-gast;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zijn ook bestellingen van niet-gewaardeerde Sivelou gasten welkom??

    BeantwoordenVerwijderen