Een reeds bestaand, klein biologisch wijndomein in de Zuidfranse Gard, is in nieuwe, handen. De laatste jaren is er niet overdreven aktief 'ge-wijnboerd'. Hier gaat dus verandering in komen. We gaan proberen hier een fraai domeintje van te maken met een (h)eerlijke rode wijn of een frisse rosé.

Deze weblog houdt jullie op de hoogte van onze ervaringen en voortgang. Daarnaast zal er tevens hier en daar een recept, (wijn)tip, foto's op te vinden zijn.

donderdag 26 augustus 2010

Da's schrikken...

Gistermiddag ging het dan gebeuren. De mannen van de jachtvereniging zouden het varkentje wel even wassen en een 'cloture électrique' om het syrah veld zetten.

6 man sterk, afwisselend in werklust en omvang gingen, dusdanig luid kakelend aan de gang dat de zwijnen zowiezo wel even wegblijven...

Oud-burgemeester en buurman Aimé (85jr!), liep in de volle zon nog even een laatste controle rondje en sloeg hier daar nog een picketje om het draad te spannen.

Nadat er toch maar een volle accu aangesloten werd ipv van de eerder meegebrachte accu, werd mij op diverse hilarische wijze uitgelegd hoe ik de werking kon testen en wisten ze alle 6 (Ook diegene die in Nederland als één van de betere stuurlui zou kunnen doorgaan.) precies hoe ik eea moest controleren en indien nodig repareren.

Zo meteen maar even kijken...






2 opmerkingen: