Een reeds bestaand, klein biologisch wijndomein in de Zuidfranse Gard, is in nieuwe, handen. De laatste jaren is er niet overdreven aktief 'ge-wijnboerd'. Hier gaat dus verandering in komen. We gaan proberen hier een fraai domeintje van te maken met een (h)eerlijke rode wijn of een frisse rosé.

Deze weblog houdt jullie op de hoogte van onze ervaringen en voortgang. Daarnaast zal er tevens hier en daar een recept, (wijn)tip, foto's op te vinden zijn.

zaterdag 28 augustus 2010

De koude groep

Voor het geweld in de cave losbarst is het wel handig om alle installaties (pompen, pers etc) te testen of het allemaal nog een beetje doet wat de handleiding (welke handleiding?) belooft.
Zo was vanmiddag de koude groep aan de beurt.

Naast de cave staat onder het afdak een grote watertank gekoppeld een pomp. Daarmee pomp je het koude water door een flexibele buizensysteem waaraan weer 'drapeaus' zijn gehangen.

Deze RVS-waterplaten, worden indien nodig straks in de cuves gehangen tussen het druivennat om dan vervolgens de temperatuur te regelen. De aanwezige gist wil het niet te warm en niet te koud hebben tijdens hun galgenmaal van de aanwezige suikers.
Het zag er groots en ingewikkeld uit maar het viel mee; alles vastgedraaid even goed kijken en stekker erin.
Een fikse waterstraal klaterde op de betonnen vloer van de cave!
Niet goed @//!!&^^@]!!!
Stekker eruit en op onderzoek.
Het lek was snel boven. In de jaren dat het eea stil heeft gestaan hebben de muizen gedacht dat je ook flexibele slang kon eten. Niet handig, maar kan erger. Slang was snel ingekort en weer vast zoals het hoorde en: Het werkt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten