Een reeds bestaand, klein biologisch wijndomein in de Zuidfranse Gard, is in nieuwe, handen. De laatste jaren is er niet overdreven aktief 'ge-wijnboerd'. Hier gaat dus verandering in komen. We gaan proberen hier een fraai domeintje van te maken met een (h)eerlijke rode wijn of een frisse rosé.

Deze weblog houdt jullie op de hoogte van onze ervaringen en voortgang. Daarnaast zal er tevens hier en daar een recept, (wijn)tip, foto's op te vinden zijn.

dinsdag 17 augustus 2010

Het mysterie van de verdwenen trossen...

Nu het rijpingsproces gestaag vordert, is het zaak regelmatig een rondje tussen de druivenranken te maken. Zo ook gisteren.
De eerste 'rang' van de Syrah ligt dicht tegen de beboste heuvel. Aan de eerste 'pied zag ik een trosje druiven op de grond liggen. Kan. Een paar struiken verder: kale trossen!
Vogels pikken zo nu en dan een druifje maar hele trossen is het werk van die vermaleide wilde zwijnen. Nader onderzoek wees uit dat de eerste 2 rijen flink aangevreten waren door de knorrepotten (zucht...).
Gelijk maar de mannen van de jachtclub gebeld. Gevraagd of ze zsm even een 'battu' (=drijfjacht) kunnen organiseren op de Mazelet.
Morgenochtend gaan ze los. Met een beetje mazzel zijn we dan voorlopig weer even van ze verlost. Ben benieuwd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten