Een reeds bestaand, klein biologisch wijndomein in de Zuidfranse Gard, is in nieuwe, handen. De laatste jaren is er niet overdreven aktief 'ge-wijnboerd'. Hier gaat dus verandering in komen. We gaan proberen hier een fraai domeintje van te maken met een (h)eerlijke rode wijn of een frisse rosé.

Deze weblog houdt jullie op de hoogte van onze ervaringen en voortgang. Daarnaast zal er tevens hier en daar een recept, (wijn)tip, foto's op te vinden zijn.

donderdag 23 september 2010

Gedaan met de oogst?

Afgelopen dinsdag hebben we de laatste druiven van onze percelen geplukt. De Syrah (inmiddels flink aangevreten door onze knorrende vrinden) en de Mourvèdre. Deze zijn samen in één cuve gegaan en ik verzeker jullie: Dit wordt een mooie wijn. Aromes sauvages, thijm, bosbessen, bramen... Ik moest hier altijd een beetje om lachen, maar als ik vanochtend m'n neus in het sap steek, ruik ik het echt. En dan natuurlijk even proeven.
Dagelijks houden we nu de standen bij: temperatuur en het fermentatieproces. Keurig opgeschreven in een "livre du cave". Het leuke van dit dagelijks bijhouden is dat je ook gaandeweg het verschil ruikt en proeft. Voor mezelf maak ik hier dan ook aantekeningen van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten